Grove House

We’re on site! Our clients asked us to transform their existing single storey weatherboard house in Yarraville. The result is a double storey extension provides the additional space, with its simple form and muted colours acting as a backdrop to the heritage frontage.

The essence of the additions to this house is a central light well, that becomes a  focal point within the house, drawing light and nature deep into the extremely compact plan.  Treating the living room as a pavilion, the light well, kitchen and garden pivot off the main space, and create a rich space of respite within the site.

Framing a resplendent Jacaranda tree, the texured timber facade and spa bath pavilion create an outdoor room that crafts the whole site into a living realm for the clients.

This project is scheduled for completion in early 2021.